2016. december 19., hétfő

Robotok?!

Már korábban is írtam egy hasonlóna 21. századhoz méltó bejegyzést, az éppen a közösségi oldalakról szól (http://zsrusztiblogjamindenrolvelemeny.blogspot.hu/2016/12/a-kozossegi-oldalakrol.html)
Ez is aktuális téma, de kicsit eltérő.

Néhány napja hallottam a tv-ben, hogy még inkább elterjednek a robotok. Ilyenkor jut eszembe, hogy az emberi hülyeség határtalan. Jó, oké, hogy néhány munkához kellenek a robotok. De az emberek egyre jobban elkényelmesednek, ami miatt persze kitalálják a robotokat. Hisz az nem ember, sokkal kevesebb hibát követ el, nem fárad el, nincsenek emberi problémái. Ez miatt egyre több robot lesz, még több munkahiány, és akik kitalálták ezeket a teremtményeket meggazdagodnak.

Nagy felfedezés...ja, tönkreteszitek csak vele az embert. De aki kitalálja, annak jó. 

Az embernek mindennel baja van. De ezeket a bajokat mi okozzuk. Gond, hogy sok beteg ember van? Bármit eszel, amit még egészségesnek is gondolsz, ami még lehetne egészséges, tele van minden méreganyaggal. És ehhez az elhízás is tartozik. Gond, hogy nincs munka, de a Tescoban is rengeteg alkalmazottat kirúgtak a gépek miatt. Gond, hogy a Föld pusztulását éli, de mennyi ember cigizik, szemetel, szennyezi a vizeket...

Az emberek is látják ezeket, de rengetegen nem tesznek érte. Az is rengeteg, ha nem dobod csak úgy el a szemetet, hanem kidobod. Igen, kicsi dolog. De ha mindenki megtenné ezt a kis "kicsi" dolgot, mennyivel jobb hely lenne a bolygónk.

Ne legyünk ennyire lusták! Saját kényelmünk az egyik fontos szempont a feltalálásoknál. Az emberek nagyon fognak örülni, hogy hurrá, vannak robotok, elképesztő, hogy az emberek milyen okosak, rengeteg mindent felfedeztek! Utána meg rinyálnak, ha kirúgják őket.

Kíváncsi lennék az internet előtti világra. Szívesen elmennék oda kicsit.

De mi nem tehetünk semmit. Ebben az örvényben forgunk, ami mindig magával ragad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése